نحوه انتقال وردپرس از لوکال هاست به هاست
میتوان گفت،لوکال هاست یک محیط تستی استکه هر کاربری می توانید برای شروع ساخت یک وب سایت از آن کمک گرفته و سایت خود را با تمامی امکانات روی آن پایه ریزی کند ولی به احتمال زیاد روزی می خواهید این سایت را به محیط هاست و سرور برده و در شبکه ی جهانی اینترنت به نمایش بگذارید. آیا باید از سایتی که در محیط لوکال ایجاد کردید بگذرید و دوباره سایت را راه اندازی کنید؟(صفر تا صد راه اندازی سایت خود را به گروه جوان سرور بسپارید ;) )
در اینمطلب قصد داریم تا اینکه ،چگونه سایتی که در محیط لوکال ایجاد کردید را به محیط سرور انتقال دهید.
مرحله اول :برونبری پایگاه داده
مطالب و نوشته در وردپرس در داخل html یا فایل متنی ذخیره نمیگردد بلکه در پایگاه داده ی وردپرس یعنی MySql ذخیره و هنگام نمایش سایت از پایگاه داده بازخوانی میشود. برای انتقال از لوکال به سرور ابتدا باید از پایگاهداده یک کپی بگیرید یا به عبارتی فرآیند برون بری را انجام دهید. برای اینکار اگر phpMyAdmin نصب است.( در برنامههایی مثل xampp به صورت پیشفرض نصب است) در آن بر روی پایگاه داده ای که به وردپرس اختصاص داده اید (یعنی پایگاه داده ای که در هنگام نصبوردپرس ساخته اید) بروید. و از نوار ابزار بالا گزینه “export” را انتخاب کنید.
و بعد گزینه “custom” را برای Export Method انتخاب کنید سپس در قسمت output از منوی آبشاری compression گزینه “gzipped” را انتخاب کنید.
دکمه Go را در انتهای صفحه کلیک کنید تا یک فایل sql به شما داده شود.
مرحله دوم :آپلود فایلها با FTP
درمرحله بعدی فایلهای موجود در لوکال هاست وردپرس را باید در سرور جدید آپلود کنید، در این مرحله شما به یک نرم افزار ftp یا انتقال داده نیاز دارید که از طریق آن فایلها را آپلود کنید و از طریق نرم افزار Ftp مورد علاقهتان تمام فایلهای وردپرس را که در لوکال هاست استفاده می کردید بر روی سرور بارگذاری نمایید.
برای این کار به شیوه ی زیر عمل می کنیم. فقط لازم است که شما برای اتصال به محیط Ftp، مشخصات اتصال به آن را داشته باشید. معمولا شرکت های هاستینگ این اطلاعات را در اختیار شما قرار می دهند اما اگر چنین نبود در محیط هاست خود قسمتی برای ساخت Ftp وجود دارد که می توانید آن را بسازید.
مرحله سوم :ایجاد پایگاه داده MySQL
در این مرحله باید یک پایگاه داده بر روی سرور جدید ایجاد کنید تا از طریق آن پایگاه داده ی قبلی را که در لوکال استفاده میکردید، درونریزی (import) کنید. برای ایجاد پایگاه داده در سرور با توجه به اینکه از چه پنلی هاست شما استنفاده می کند، شیوه ایجاد پایگاه متفاوت است. در ادامه در پنل دایرکت ادمین و همچنین سی پنل نحوه ایجاد پایگاه داده را توضیح می دهیم. این دو تقریبا به هم شبیه هستند اما برای اینکه کاربران عزیز دچار مشکل نشوند هر دو مورد را مشخص می کنم.
در دایرکت ادمین بعد از وارد شدن به پنل دایرکت ادمین بر روی گزینه “MySQL Management” کلیک کنید. و بعد در صفحه مدیریت پایگاه داده گزینه “Create New Database” را کلیک کنید تا پنجره مشخصات پایگاه داده باز شود.
بعد از وارد کردن اطلاعات، گزینه “create” را بزنید تا پایگاه ایجاد شود. مشخصات پایگاه داده بعد از ایجاد به شما داده میشود آن را نگه دارید یا یادداشت کنید چرا که در مراحل بعدی به آن نیاز پیدا خواهید کرد.
در سی پنل پس از وارد شدن به پنل هاست خود، چند پنجره می بینید. در پنجره ی Database بر روی گزینه ی (Mysql (Mysql database یا همان گزینه ی اول از سمت چپ کلیک کنید تا وارد محیط ساخت و ایجاد پایگاه داده شویم.
حال وارد پنجره ای می شوید که از شما برای ایجاد دیتابیس نامی را طلب می کند.
پس از وارد کردن نام و عنوانی برای پایگاه داده، وارد مرحله ای برای نوشتن نام کاربری و رمز عبور پایگاه داده خواهید شد که باید اطلاعات آن را نیز به درستی وارد نمایید.
در قسمت پایینی که Add user to Database نام دارد، بر روی گزینه ی Add کلیک کنید و در پنجره ای که برای شما باز می شود تمامی موارد را تیک بزنید و قبول کنید.
مرحله چهارم :درون ریزی پایگاه داده
حالا که یک پایگاه داده جدید ایجاد شده، باید پایگاه داده ای که از لوکال هاست دارید بر روی آن درون ریزی (import) کنید. برای اینکار در سرور برنامه phpMyAdmin را اجرا کنید. phpMyAdmin معمولا در هاست ها موجود است در سی پنل در همان صفحه اول پیدا می کنید و در دایرکت ادمین در صفحه “MySQL Management” در زیر گزینه “Create New Database” گزینه phpMyAdamin هست که از طریق آن به این برنامه می توانید دسترسی پیدا کنید. بعد از اجرا بر روی نام پایگاه داده ای که قبلا ایجاد کرده اید کلیک کنید و در نوار ابزار بالا گزینه import را انتخاب کنید.
و بعد همانطور که در تصویر نشان داده شده است با کلیک بر روی دکمه “Choose File” فایلی را که از لوکال export کرده بودید انتخاب کنید و بعد دکمه Go را در انتهای صفحه کلیک کنید تا پایگاه Import شود.
مرحله پنجم :تصحیح آدرسها
باید به وردپرس بگویم که یک خانه جدید پیدا کرده و دیگر در لوکال هاست نیست برای اینکار باید آدرس سایت را اصلاح کنیم اینکار ساده است ، در phpmyadmin بر روی دیتابیس خود کلیک کرده (دیتابیسی که ایجاد کردید) و سپس جدول “options” را از پایگاه داده در phpMyAdmin انتخاب کنید و در پنجره باز شده به دنبال فیلد “siteurl” باشید و با کلیک بر روی دکمه مداد (edit) این فیلد که در آن آدرس لوکال هست را ویرایش و آدرس سایتی که بر روی سرور را وارد کنید. سه تصویر بعدی این مراحل را نشان میدهد:
مرحله ششم :راه اندازی سایت
پس از انجام تمامی مراحلی که گفته شد شما به احتمال قوی با ارور خطای اتصال به پایگاه داده مواجه خواهید شد! با هم این مشکل را رفع خواهیم کرد.
برای اینکار به هاست خود با اف تی پی متصل شوید و به فایل wp-config.php بروید. میخواهیم این فایل را ویرایش کنیم. تمامی مشخصات نام پایگاه داده، نام کاربری، پسوردی که در پایگاه داده ی هاست خود ساختیم را در اینجا وارد کرده و تغییرات خود را دخیره می کنیم. در حال حاضر سایت ما قابل رویت است.
به پنل وردپرس خود وارد شده و لاگین کنید سپس به قسمت تنظیمات>> همگانی رفته و بر روی گزینه ی ذخیره ی تنظیمات کلیک کنید. این امر باعث می شود که آدرس سایت شما در همه جا به درستی ثبت شود.
سپس به بخش تنظیمات>> پیوندهای یکتا رفته و بر روی گزینه ی ذخیره ی تنظیمات کلیک کنید تا تمامی لینک ها و پیوندهای یکتا نیز تثبیت شود.
مرحله هفتم :بروز رسانی مسیر لینک ها و تصاویر شکسته شده
معمولا زمانی که شما سایت وردپرسی خود را ار لوکال به هاست و یا از دامنه ای به دامنه ی دیگر انتقال می دهید لینک ها و یا تصاویر شما بهم ریخته و به اصطلاح شکسته شدن لینک ها می شود. این مشکل از طریق افزونه نیز قابل حل است اما اگر میخواهید از افزونه ای استفاده نکنید می توانید این مشکل را از طریق دیتابیس خود حل کنید فقط کافیست به phpmyadmin رفته و از منوی بالایی روی تب SQL کلیک کنید سپس کد نمونه ای که در زیر برای شما قرار دادم را در آن وارد کنید. به یاد داشته باشید که با توجه به مشخصات سایت خود آن را وارد نمایید.
UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE(post_content, 'localhost/test/', 'www.yourlivesite.com/');